Achillespeesklachten, mediale knieklachten en patellaluxaties

achillespeesklachten

Achillespeesklachten

Een dame van 48 jaar bezocht de BlessureWinkel met achillespeesklachten die vooral erger werden bij lopen. De klachten werden ook geprovoceerd bij knielende werkzaamheden in de thuiszorg, bijvoorbeeld bij het aantrekken van kousen. Ze was naar de BlessureWinkel verwezen door een collega. In eerste instantie wilde ze alléén een hakverhoging proberen.

Dat hielp haar niet veel bij het lopen. Toen we haar daarna de Cellacare achillespeesbrace inclusief de daarbij behorende hakverhoging lieten uitproberen, voelde ze direct veel meer verlichting bij het lopen en koos ze voor de combinatie van deze brace met hakverhoging.

De Cellacare Achillo kan bij acute, chronische, posttraumatische of postoperatieve irritatie van de achillespeesklachten worden gebruikt. De speciale siliconenpelotte omvat het peeskanaal van de hiel tot aan het onderbeen en stimuleert de lymfe afvoer. De Cellacare Achillo heeft een hoge mate van draagcomfort door de goed uitgewerkte hiel en de anatomische pasvorm van de bandage.

Ook kan een bijgevoegde hielwig in de schoen geplaatst worden, waardoor verdere pijnvermindering kan worden bereikt. Een extra hielwig kan aan de gezonde zijde worden gedragen om het beenlengteverschil te overbruggen. De Cellacare Achillo kan zowel links als rechts worden gedragen.

 

achillespeesklachten, wigzolen

 

Mediale knieklachten na variserend trauma

Een mevrouw van 56 jaar bezocht de BlessureWinkel met mediale knieklachten. Een hond was tegen haar opgevlogen aan de linker zijde en de rechter knie kreeg daardoor een varus trauma.

Ze had nu pijnklachten mediaal tijdens lopen en ook pijn met opstaan uit zit, met name na wat langer achtereen gezeten te hebben. In haar schoenen droeg ze op dit moment ook nog een variserende steunzool.

We hebben de variserende steunzool verwijderd en een valgiserende wigzool van 3 graden in de schoen geplaatst, Dat liep direct een stuk beter, 2 dagen later meldde ze dat haar klachten waren verdwenen.

 

achillespeesklachten, kniebrace

Knieschijf luxatie

Een jongeman van 15 jaar bezoekt de BlessureWinkel met knieschijfproblemen die hij al een jaar lang heeft. De knieschijf luxeerde bij allerhande activiteiten, zoals wandelen, fietsen, paardrijden. Hij is verwezen door de orthopeed. Hij had ook al – zonder succes – een operatie ondergaan om zijn recidiverende knieschijf luxaties te verhelpen.

In de BlessureWinkel kwam hij op krukken binnen, gewoon lopen kon hij niet, dan luxeerde de knieschijf direct. De luxaties vinden plaats naar beide kanten en vonden meerdere keren per dag plaats.

We hebben hem een kniebrace met spoorbanden omgedaan. Deze spoorbanden geven een flinke zijwaartse tegendruk tegen de knieschijf en we hebben die tegendruk aan beide kanten aangebracht (zie foto).

De spoorbanden bleken te helpen, hij was er blij mee en verliet de BlessureWinkel lopend en zonder krukken.

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten of blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief