Bursitis Braces bij een pijnlijke elleboog

bursitis

Bij een bursitis (slijmbeursontsteking) van de elleboog is er een zwelling aan de achterkant op de punt van het bot. Deze slijmbeursontsteking ontstaat vaak door teveel leunen op de elleboog of door het stoten van de elleboog.

Wat moet je dus zeker niet doen bij een slijmbeursontsteking van de elleboog?
niet op de elleboog drukken of leunen;
voorkom dat je de elleboog ergens tegenaan stoot;
vermijd bewegingen die pijn doen.
Dat is makkelijk gezegd maar vaak moeilijk gedaan. Voordat je het weet stoot je de elleboog weer ergens tegen aan of steun je teveel op bureau of tafel.

Kortom je wilt wel voorzichtig doen met je pijnlijke elleboog maar het dagelijks leven zit, zoals bij zoveel blessures, vol met valkuilen en voordat je het weet loop je weer tegen een provocerende belasting op en zorg je voor vertraging van het natuurlijk herstel.

Met een bursitis brace kun je gewoon functioneren, zonder je pijnlijk te stoten of pijnlijk te steunen en zo bevorder je het natuurlijk herstel.

 

Bursitus binnenkant

 

De bursitis brace aluminium  beschermt het best in (werk)situaties waar het (hard)stoten van de elleboog gemakkelijk voorkomt en waar goede bescherming gewenst is.

De bursitis brace schuim beschermt heel goed tegen steunen en stoten in het gewone dagelijks leven en in kantoorsituaties.

Bij bacteriële bursitis (elleboog dik, warm, rood) is contact met de huisarts nodig!!

Meer over de BlessureWinkel Bursitis brace

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief