Coldpack met doseerbare compressie

koude compressie bandage

Coldpack met doseerbare compressie (met behulp van een pompje) is een mooie innovatie op het gebied van koude therapie, het effect van de koudetherapie wordt erdoor geïntensiveerd. De coldpack is een brace bevestigd, na omdoen van de brace kan men de mate van compressie oppompen.

Indicatie

De Cold Compression bandage is aanbevolen voor post-operatief gebruik en heeft zijn efficiënte werking reeds bewezen bij de behandeling van verstuikingen, verrekkingen en zwellingen. De koude therapie bandage is de ideale manier om het gewricht te verkoelen na letsels of oefeningen als onderdeel van een revalidatieprogramma. Koude compressie therapie helpt de pijn en zwelling te minimaliseren en de revalidatie optimaal te bevorderen.

Toepassing

Bij vier gewrichten is deze koudetherapie met extra compressie mogelijk.

  1. Knieklachten
  2. Enkelklachten
  3. Polsklachten
  4. Schouderklachten.

Knieklachten

Aanbevolen voor de behandeling van knieletsels zoals patella tendinopathie (Springersknie), iliotibiale band ontsteking, meniscus problematiek, kruisband & collaterale ligament blessures, slijmbeurs- en peesontstekingen, verrekkingen en zwellingen.

koude compressie bandage  

Enkelklachten

Aanbevolen voor de behandeling van ontstekingen van de achillespees, plantaire fasciitis, hielspoor, platvoet, slijmbeursontsteking, verrekkingen en zwellingen.

Polsklachten

Aanbevolen voor de behandeling van verstuikingen, sportletsels, artritis en overbelasting.

Schouderklachten

Aanbevolen voor de behandeling van schouderletsels zoals rotator-cuff problematiek, frozen shoulder, slijmbeurs- en peesontstekingen, verrekkingen en zwellingen.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over over koude compressie bandages en wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent? Dat kan!  Vul het onderstaande contact formulier in en ik neem gratis en vrijblijvend contact met u op.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita directeur Blessurewinkel
Jolita – Directeur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief