Blessurewinkel

Onze filosofie

Iedereen wil graag zelf een bijdrage leveren aan het oplossen en niet weer terugkrijgen van zijn blessure. Zo nodig in samenwerking met doctoren of (fysio)therapeuten. Wij bieden u de mogelijkheid om met ZelfZorg hulpmiddelen deze bijdrage te leveren.

Wat leveren wij?

Oplossingen voor alle blessures, van top tot teen, van nek tot voet. Allemaal ZelfZorg hulpmiddelen, meestal een combinatie van bescherming, training en therapie.

Hoe werken wij?

U kunt bij ons online bestellen. Als u geen gericht advies over de aanschaf van een hulpmiddel heeft gekregen van een (para)medici, dan adviseren wij u om telefonisch contact met ons op te nemen; 074-2429999 of langs te gaan bij een van onze Blessurewinkels. U kunt zo, zonder afspraak, bij ons binnenstappen in de Blessurewinkel te Hengelo. Voor adressen van andere Blessurewinkels in Nederland, België of Duitsland verwijzen wij u naar de contact pagina.


Wie helpt U?

Vakkundig paramedisch personeel helpt u en geeft u een duidelijke voorlichting. Zo nodig worden zij bijgestaan door de beste ZelfZorg specialisten van STEP Nederland.

Huren of Kopen?

ZelfZorg hulpmiddelen zijn soms maar voor korte periode nodig, daarom hoeft u bij ons niet altijd te kopen, huren kan dan een prijs gunstige optie zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

Vergoedingen consult

Bent u verzekerd voor fysiotherapie, dan worden onze consulten vergoed.

Vergoedingen hulpmiddelen

Met of zonder voorschrift van uw huisarts, fysiotherapeut of specialist kunnen hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is per zorgverzekeraar en pakket verschillend.
Voor meer informatie omtrent deze vergoeding kunt u bij ons terecht of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Rafys Houdingsalarm

Beschermende en Scholende hulpmiddelen

Een team van specialisten in houding en beweging zet zich dagelijks in voor hulpmiddelen met de dubbelfunctie van bescherming en training c.q scholing. De Blessurewinkel is daarin uniek, in tegenstelling tot de meeste hulpmiddelen op de hedendaagse markt. Deze zijn vaak niet meer dan ‘textiel om een lichaamsdeel’, te vergelijken met een kous om een voet. Hiermee realiseer je noch bescherming noch scholing.

Rafys en het verschil met andere leveranciers
  1. Artikelen van het merk Rafys produceren wij zelf in ons eigen atelier en daardoor kunnen wij maatwerk binnen twee werkdagen leveren.
  2. Wij kunnen u direct helpen bij uw persoonlijke wensen tot aanpassingen van een hulpmiddel.
  3. Rafys producten hebben een echte remmende werking en tevens een reminder werking om overbelasting tijdens het herstelproces te voorkomen.
  4. Rafys producten hebben een instelbare remmende werking, waarmee aanpassing aan het herstelstadium van de aandoening mogelijk is.
Rafys bekkenband SI/SDA

Gratis blessurespreekuur voor bedrijven

Deze verzorgt de Blessurewinkel samen met STEP Nederland bij rugklachten, blessures en RSI. Ook Werk Plek Analyses en Werk Plek Scholingen behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u blessureproblemen bij een werknemer? Vraag de Blessurewinkel gratis om raad. Wat zijn de ZelfZorg mogelijkheden of wat moet er gebeuren voor een snelle terugkeer op de werkvloer.

 

Productgroepen

Braces en bandages

Beschermende en scholende hulpmiddelen die veilig lichaamsgedrag realiseren en aanleren.

(Thuis)therapie hulpmiddelen

Schouder oefenkatrollen, diverse tractiesets, warmte- of koudepakkingen e.v.a.

(Thuis)oefen- en trainingshulpmiddelen

Balanskussens, oefenbanden, abs/gym ballen, dumbbells e.v.a.

Ouderen hulpmiddelen

Krukken, wandelstokken, rollators, diverse artikelen m.b.t. reuma e.v.a..

Ergonomische hulpmiddelen

Concepthouders, stoelen, krukken, zit/sta stoelen, armsteunen, laptophouders, stoel- en bureau aanpassingen e.v.a

Health hulpmiddelen

Bloeddrukmeters, thermometers, daglicht lampen, orthopedische hoofdkussens e.v.a.

ADL hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor het Algemeen Dagelijkse Leven. Hiermee wordt de zelf- redzaamheid vergroot bij een beperking t.g.v. een blessure, handicap, leeftijd of reuma.

Voorlichtingshulpmiddelen

Diverse voorlichtingsboekjes, -modellen en -posters m.b.t. voorlichting bij rugklachten en diverse blessures.

Service en informatie

Leveringsvoorwaarden van de Blessurewinkel