Duimklachten, een trigger vinger, ganglion, koude pink

Duimklachten, duimbrace

Duimklachten door handwerken.
Een mevrouw van 74 komt met duimklachten in de BlessureWinkel. Ze heeft de duim overbelast met handwerk bezigheden. Haar fysiotherapeut stuurt haar voor een duimspalk om zijn behandeling te ondersteunen. De Dr Active duimbrace vindt ze het prettigst zitten, deze beperkt het overbelaste deel van de duim goed en laat toch nog wat duim- en handfunctie vrij.

 

duimklachten en duimbrace

Duimklachten, een ganglion bij de duim
Een jongedame is geopereerd aan een ganglion t.h.v de duim en door haar arts verwezen naar de BlessureWinkel voor een pols/duimbrace die ze postoperatief in eerste instantie 14 dagen moet dragen. De Rafys pols/duimbrace lijkt haar een prima oplossing. Ze kan er zelfs nog redelijk goed mee schrijven.

 

triggervinger en oval eight

Een triggervinger door overbelasting
Een dame van 73 had na het verplaatsen van tegels in haar tuin last gekregen van een triggervinger. Haar huisarts verwees haar naar de BlessureWinkel om de provocerende activiteiten te voorkomen. Met een eenvoudig Oval 8spalkje lukte het prima om de trigger te voorkomen.

 

siliconen kap voor vinger

 

Een altijd koude pink
Een man van 57 had last van een altijd koude pink. De pink was 1,5 jaar geleden afgezaagd en werd operatief weer teruggeplaatst. De operatie was goed gelukt alléén de pink bleef altijd maar irritant koud. Hij vroeg of wij in de BlessureWinkel hier nog iets voor hadden. We hebben hem een siliconen vingerkap omgedaan, dat voelde goed en het leek hem wel wat. We hebben hem nog een op maat gemaakte neopreen vingerkap geadviseerd als de siliconen kap niet voldoende mocht blijken te zijn.

 

Duimklachten, duimbraces, pols/duimbraces, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief