Een Nekhernia, een Buikwandparese en Rugklachten door Degeneratie

Nekklachten, nektractie

Een nekhernia door lassen

Lassers werken veel met voorover gebogen hoofd en hebben daarbij ook nog een zware laskap op. Deze zware voorovergebogen houding kan overbelasting van de nek en zelfs een nekhernia veroorzaken.

Zo kwam een lasser van 45 jaar in de BlessureWinkel met een nekhernia ontstaan door zijn laswerkzaamheden. Hij had veel pijn en uitstraling naar arm en hand.

We hebben hem een tractiecollar omgedaan en de tractiekracht met oppompen aangebracht. Hij voelde de klachten meteen wegtrekken.

We hebben hem geleerd hoe hij zelf met oppompen de tractiekracht kan aanbrengen en deze direct weer kan verminderen door met een druk op de knop de lucht uit de collar te laten lopen.

We hebben hem ook een halskraag aangeraden om hiermee tijdens het werk de provocerende belastingen te voorkomen. Verder meldde hij nog dat er veel meer collega’s met nekklachten waren.

We hebben daarom ook geadviseerd samen met zijn baas te overwegen om voor de werknemers een cursus veilig nekgebruik van STEP Nederland te organiseren om daarmee nekklachten en nekhernia’s zoveel mogelijk te voorkomen.

nekhernia, buikwandbrace

Een buikwand parese

Een man van 54 jaar kwam in de BlessureWinkel, hij had een buikwand parese die door een infectie was ontstaan.

Hij had nu last van een uitstulping in zijn buikwand, een operatie was niet mogelijk zei hij, er was namelijk geen sprake van een breuk.

Een elastische band met een piramide-set drukstukken die voor extra meer of minder lokale druk zorgen bracht hierbij uitkomst, de uitstulping kon hiermee worden onderdrukt en het voelde een stuk prettiger.

De piramide-set bestaat uit verschillende drukstukken die met klitband demontabel op elkaar en demontabel op de brace bevestigd kunnen worden.

Het aantal drukstukken dat gebruikt wordt is verschillend en hangt af van de individuele klachten.

 

rugklachten door staan en lopen

Rugklachten bij staan en lopen

Een heer van 75 jaar kwam in de BlessureWinkel met lage rugklachten. Hij ging in de  BlessureWinkel voorover geleund op de tafel staan omdat bij gewoon rechtop staan zijn rugklachten verergerden.

Ook bij gewoon lopen verergerden zijn rugklachten. Op de röntgenfoto zou een flinke slijtage te zien zijn vertelde mijnheer.

We hebben hem een SI/SDA brace stug elastisch omgedaan. Deze SI/SDA brace heeft een delordoserend effect door de aantrek teugels die het bekken achterover kantelen door hun verloop onder de heupas.

Met de SI/SDA brace om vond hij het staan en lopen een stuk aangenamer.

We hebben hem ook geleerd hoe de SI/SDA brace goed omgedaan moet worden, eerst het bekken achteroverkantelen door de bilspieren goed aan te spannen en dan pas de teugels goed aantrekken.

Hij ging zeer tevreden naar huis en wilde de SI/SDA  brace niet meer afdoen.

Soms is bij de SI/SDA brace nog een extra opzetstuk nodig om de aantrekteugels verder te verlagen en zo het delordoserende effect te versterken, dit kan met de SDA Brace Super.

 

nekhernia, rugklachten door lopen

 

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,  een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten of blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Persoonlijk advies

Wilt u een persoonlijk advies over het gebruik van dit artikel of wilt u deze uitproberen? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jolita directeur Blessurewinkel

MAIL
 WHATSAPP
BEL