Een nieuwe rechthouder, een breukband bij een buikwandbreuk, een kniebrace, een duimbrace

rechthouder

De nieuwe rechthouder.

Een heer van 55 jaar had wat pijnklachten tussen zijn schouderbladen als zijn schouders wat meer afhingen. Hij zocht een hulpmiddel om dat afhangen te voorkomen. We hebben verschillende rechthouders geprobeerd. Hij koos uiteindelijk voor een nieuwe rechthouder met wat bredere schouderbanden, die zitten veel aangenamer dan de smalle banden vond hij.

rechthouder, breukband

Een buikwandbreuk  rechthouder

Een man 82 jaar kwam in de BlessureWinkel. Hij had last van een breuk in de buikwand tussen navel en lies. Hij had er de hele dag wat vage last van en hij was te oud/zwak voor een operatie en vroeg of er nog zoiets als een breukband bestond en die bestond. De BlessureWinkel heeft veel ervaring met allerhande breukbanden voor buikwandproblemen. In dit geval hebben we een ribbrace gebruikt alwaar een paar drukelementen in kunnen worden geplaatst. In zijn geval koos hij voor 2 drukelementen, want die gaven hem de meeste verlichting. Hij was samen met zijn vrouw en ze waren blij goed geholpen te zijn.

rechthouder, kniebrace

Kniebrace voor zaalvoetbal  rechthouder

Een man van 54 jaar kwam in de BlessureWinkel. Hij had last van zijn knie bij overstrekken en draaien tijdens zaalvoetbal wedstrijden. Hij was daarom een paar weken gestopt, maar wilde nu weer op een laag pitje beginnen en zocht daarvoor wat externe stevigheid. We hebben hem een kniebrace met 2 kruisbanden laten passen en hij voelde meteen de stevigheid die hij nodig had. We hebben hem nog 2 extra kruisbanden meegegeven voor het geval in de praktijk zou blijken dat er nog meer externe stevigheid nodig zou zijn.

rechthouder, duimbrace

Artrotische duimen en vingers

Een mevrouw van 71 jaar had veel last van haar beide duimen en vingers en dan vooral haar wijsvinger. Bij diverse dagelijkse handelingen werden haar klachten geprovoceerd, bijvoorbeeld bij  aardappels schillen, een koffiekan aanpakken en bij strijken. Voor de beide duimen hebben we haar een duimbrace van Orliman aangepast. De Orliman duimbrace draagt prettig, geeft enige beperking en stevigheid maar laat toch voldoende functie vrij.
Voor de wijsvinger hebben we haar een eenvoudig oval 8 spalkje gegeven. Het DIP gewricht is hierbij vrij en het PIP gewricht wordt beperkt. Zo nodig kan ze het oval 8 spalkje met een pleister nog meer fixeren als dat in de praktijk nodig blijkt.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten, knieklachten, vingerproblemen, voetklachten, polsklachten of blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief