Een Peroneusveer, Een Vingertopbrace, Een Dubbele Liesbreukband en Een Wigzool

peroneusveer

Een aangepaste peroneusveer.

Een zoon komt in de BlessureWinkel met zijn bejaarde moeder, ze heeft op advies van haar behandelend arts een peroneusveer nodig. Maar zelfs de kleinste maat blijkt voor haar nog te groot te zijn. Haar zoon is net als de BlessureWinkel van alle markten thuis. Hij vroeg of we een schuurmachine hadden, dat was geen probleem, die staat klaar in onze werkplaats. Even later was de peroneusveer precies op maat geschuurd.

 

vingerbrace, peroneusveer

Gebroken vingertop  en peesletsel

Een man van 38 jaar kwam in de BlessureWinkel, hij had zijn vingertop gebroken bij werkzaamheden in Oostenrijk. In Oostenrijk waren in de directe omgeving geen goede spalken voorhanden en mijnheer had toen zelf een oplossing gefabriceerd (zie foto boven). Een prima noodoplossing maar iets eenvoudigers was zijn wens. De baseball padded splint beviel hem het best, deze zat goed, was op verschillende manieren aanpasbaar en was een stuk eenvoudiger om te zien.

 

liesbreukband, peroneusveer

Dubbele liesbreuk

Een heer van 85 jaar komt in de BlessureWinkel met een dubbele liesbreuk. Hij heeft er vooral last van met lopen en met kracht zetten. De specialist wil hem niet meer opereren en beveelt hem een liesbreukbandage aan. We hebben hem de dubbele liesbreukbandage geadviseerd. Bij perzen en bij het rond lopen in de BlessureWinkel voelde dat direct een stuk beter.

wigzool, peroneusveer

Knie draait naar binnen

Een mevrouw van 69 jaar komt in de BlessureWinkel met knieklachten. Ze is zelf Mensendieck therapeute geweest. Bij lopen en traplopen heeft ze steeds het gevoel dat de linkerknie te veel naar binnen draait. We hebben de kniebrace met anti-rotatiebanden  geprobeerd maar hiermee verdween het instabiele gevoel niet. Hierna hebben we een variserende wigzool van 3 graden in haar schoen gedaan en dit voelde direct een stuk beter. Ze was er blij mee, ook en vooral om de zeer beperkte kosten van dit wigzooltje, ze leefde in de veronderstelling dat zooltjes al gauw 350 euro zouden moeten kosten.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure Bescherming,   een rugschool cursus of cursus podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met knieklachten, vingerproblemen, voetklachten, polsklachten of blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief