Enkelbraces en kniebraces

enkelbraces en kniebraces, kniebrace met spoorbanden

Kniebrace met spoorbanden.

Een jongedame komt op verwijzing van haar fysiotherapeut voor 2 kniebraces waarop spoorbanden kunnen worden aangebracht, spoorbanden waarmee een buiten- of binnenwaartse druk op de patella kan worden uitgeoefend.

We hebben haar eerst een standaard patellabrace zonder voorsluiting laten passen. Deze vond ze heel lastig om aan te trekken doordat de omvangsmaten nogal afwijkend waren. Het bovenbeen was relatief veel dikker dan het onderbeen.

enkelbraces en kniebraces, kniebrace met voorsluiting

Patellabrace met voorsluiting

Voor dit soort problemen maakt ons naaiatelier patellabraces die aan de voorzijde gesloten kunnen worden, die hebben we dan ook voor haar laten maken en dat beviel haar veel beter.

Op de patellabrace met voorsluiting kunnen ook spoorbanden worden aangebracht.

enkelbraces en kniebraces, Rafys enkelbrace met ring

Regelmatig zwikken bij hockeyen en enkelbraces

Een mevrouw verzwikte regelmatig haar enkel bij het hockeyen en zocht een goede brace om dit te voorkomen.

In de BlessureWinkel hebben we diverse enkelbraces. De enkelbrace die het best de zwikbeweging afremt is de Rafys enkelbrace. De Rafys enkelbrace is gebaseerd op de imitatie van het ligamentum Talo/Fibulare Anterius (TFA) met klitband.

Het TFA ligament houdt de zwikbeweging tegen omdat het buiten de drie bewegingsassen (1. flexie/extensie as, 2. pro/supinatie as en 3. abd/adductie as) van de enkel verloopt.

Door dit TFA ligament te imiteren met klitband ontstaat de beste afremming, die ook nog eens instelbaar is en die je naar believen wat strakker of wat losser kunt zetten.

Deze brace remt ook beter dan diverse tapeconstructies die meestal niet goed buiten de drie genoemde assen verlopen en die mensen niet goed zelf kunnen aanleggen.

We hebben mevrouw vertrouwd gemaakt met deze Rafys enkelbrace, die er in twee uitvoeringen is, namelijk met of zonder instelring. Ze koos voor de uitvoering zonder ring, de enkelbrace Easy, die vond ze het handigst om aan te leggen.

enkelbraces en kniebraces, Rafys enkelbrace Easy zonder ring

 

Enkelbraces en kniebraces, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures? Ga naar STEP Nederland

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel