Golfers Elbow en drukpijn op de epicondyl

golfers elbow, Bursitus brace type 3

Er kwam een man in de BlessureWinkel met erg veel klachten van een golferselleboog ook wel golfers elbow genoemd met vooral drukpijn op de mediale elleboog, zowel links als rechts.

Hij heeft er al lange tijd last van en nu zoveel dat hij overdag niet met zijn mediale ellebogen op de tafel kan steunen en er ’s nachts wakker van wordt als er druk op de ellebogen komt als hij op zijn rug slaapt.

Er is een duidelijke drukpijn op beide mediale epicondylen en weerstandstesten tegen palmairflexie en een flinke vuist maken zijn vooral positief in extensie.

We waren dit nog niet eerder tegengekomen en vroegen ons af hoe we bij deze golfers elbow het orthopedische basisprincipe in de praktijk konden gaan brengen, dus hoe we provocerende belastingen overdag en ’s nachts konden gaan voorkomen, opdat het natuurlijk herstel zo ongestoord kon plaatsvinden.

We maakten een stuk schuim met een gat erin en verpakten dit in een dubbele elleboog kous. Deze nieuwe brace bleek ook goed te gebruiken bij een bursitis van de elleboog. We noemen hem bursitis brace type 3. Deze bursitis brace type 3 is zeer gemakkelijk aan te trekken en is nauwelijks hinderlijk bij het dragen overdag en ’s nachts. Het drukontlastende gat in het schuim kan men door verdraaien eenvoudig boven de drukpijnlijke plaats brengen.

golfers elbow, drukontlasting

Na 4 weken berichtte de heer ons dat zijn klachten flink waren verminderd en er alléén overdag nog wat lichte drukpijn was als hij zonder brace op tafel steunde. Wij adviseerden hem deze provocaties met de brace nog 4 weken te voorkomen en het dikke schuim door het dunne te vervangen.

Drukontlasting blijkt regelmatig een verbluffend eenvoudige en effectieve oplossing, of de drukpijn nu onder de voet, op de zitbeenderen of op de elleboog zit.

Meer over de bursitis brace bij de golfer elbow
Meer over de epicondylitis bandage bij de golfer elbow en de tenniselleboog
Werknemers met elleboogproblemen? Ga naar STEP Nederland

 

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief