Het nut van zitsteunen

Rafys Zitsteun Kantoor

Zitten wordt wel het nieuwe roken genoemd, zitten is dodelijker dan roken lees je tegenwoordig ook, allemaal wat overdreven en om aandacht schreeuwend. Maar dat zitten en dan vooral kyfotisch (bol) en langdurig zitten en vooral ook zitten in auto’s belastend is voor de rug is feitelijk vastgesteld met verschillende wetenschappelijke onderzoeken, zie de literatuurlijst bij het artikel over zitten.

Welke zit houdingen vooral kyfotisch (bol) zijn en daarmee zwaar belastend voor de rug en wat de effecten van lang zitten op de Lage Wervel Kolom mobiliteit zijn, kun je goed in beeld brengen met de Bodyguard. De Bodyguard is een door STEP Nederland ontwikkeld meetinstrument dat in real-time het verband tussen lichaamsgebruik en belasting weergeeft. Met de Bodyguard zal u instaat zijn om direct uw lichaamsgebruik te verbeteren.

Ook de positieve invloed van een lordose zitsteun (zitsteun voor de onderrug) of zit hulp (officebelt) bij kantoor werkzaamheden waarbij men niet tegen de rugleuning steunt kun je met de BodyGuard mooi in beeld brengen.

Voor het volledige artikel en video’s over de effecten van zit houdingen en zit hulpmiddelen op de flexie positie van de lage rug klikt u hier.