Houdingsproblemen, Pijn onder de hak en een nieuwe Neksteun

houdingsproblemen

Houdingsproblemen

Een jongedame van 19 jaar had wat nek/schouderklachten door verkeerde houding. Ze zat, ze stond en ze liep steeds met wat afhangende schouders en een bolle bovenrug en wilde hiervoor een brace die haar houdingsproblemen zouden kunnen oplossen.

We adviseerden haar de Rafys rechthouder Comfort die we sinds kort in ons assortiment hebben. Het is een brace die je als een soort vestje kunt aantrekken. We hebben haar deze brace laten passen en ze voelde de brace direct als heel aangenaam zitten.

De baleinen die over de rug lopen voelden erg prettig en de brede zachte banden zaten goed en sneden niet in de oksels. Verder vond ze de Rafys rechthouder Comfort heel makkelijk in gebruik omdat je deze brace vóór de buik gemakkelijk kunt instellen.

We hebben nog een paar verschillende andere rechthouders geprobeerd maar haar voorkeur ging duidelijk uit naar de Rafys rechthouder Comfort voor het oplossen van haar houdingsproblemen.

 

houdingsproblemen, hakpijn

Pijn onder de hak bij een planovalgus voet

Een mevrouw van 54 jaar kwam in de Blessurewinkel met pijn onder de rechter hak aan de binnenkant. Ze had lichte planovalgus voet rechts.

Bij druk onder de voet werd de pijn aan de binnenkant geprovoceerd.

We hebben haar een schokabsorberende hak gegeven waarin we een uitsparing op de plaats van de drukpijn hebben gemaakt.

Over de schokabsorberende hak met uitsparing hebben we een dunne zachte inlay geplaatst om hiermee ook de wat scherpe randen van de uitsparing te polsteren. We spraken met haar af deze inlay een week in de schoenen te dragen en terug te komen als deze drukontlasting onvoldoende zou blijken te zijn.

Een week later kwam ze terug, de klachten waren nog steeds aanwezig en onvoldoende verdwenen.

Onder de schokabsorberende hak hebben we nu nog een dunne variserende wigzool geplaatst om hiermee de druk meer naar buiten te verplaatsen.

Een extra hakverhoging onder de andere voet was niet nodig daar droeg ze een bestaande podotherapeutische zool van voldoende hoogte.

We maakten dezelfde afspraak met haar als hierboven. Dit keer belde ze op en zei dat de klachten goed verbeterd waren. We hebben haar aangeraden de aanpassingen nog een paar weken te dragen en deze daarna geleidelijk af te bouwen.

 

neksteun, halskraag, nekklachten

Een nieuwe verstelbare neksteun

Een man van 54 jaar kwam in de BlessureWinkel, hij had last van zijn nek gekregen door het lang voorover gebogen staan bij laswerkzaamheden.

Van zijn fysiotherapeut had hij een halskraag gekregen, die hielp hem echter onvoldoende, hij wilde graag meer steun voor zijn hoofd. We hebben hem de nieuwe verstelbare neksteun aangelegd en die vond hij direct heel fijn zitten.

We hebben hem uitgelegd hoe hij deze trapsgewijs – in overleg met zijn fysiotherapeut – kon instellen om zo geleidelijk de steun voor het hoofd af te bouwen.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten of blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief