Wat doen de Blessurewinkel en STEP

De Blessurewinkel is producent en verkoper van allerlei (para)medische hulpmiddelen, deze hulpmiddelen worden samen met STEP ontwikkeld.  STEP is gespecialiseerd in fysieke klachten.

Eigenlijk maakt het voor STEP niets uit, bij alle gewrichten tussen “Kop en Teen” kan STEP uitstekend uit de voeten met haar op de preventie van (hernieuwde) overbelasting gerichte beleid. Altijd als het lichaam wordt overbelast, als er een blessure is, er rugklachten zijn, er een tenniselleboog is, of er een whiplash is, enz., enz. treedt er hetzelfde fenomeen op, het lichaamsdeel is verzwakt en hernieuwde overbelasting dreigt door de gewone dagelijkse activiteiten. Wat er moet gebeuren is de directe preventie van die hernieuwde overbelasting, het betreffende lichaamsdeel moet tijdelijk beschermd worden tegen die steeds dreigende hernieuwde overbelasting. En dat is nu net waar STEP alles van weet, voor alle gewrichten.

Voorbeelden van bijzondere STEP hulpmiddelen

Pinkamputatie

R. Gruijs, STEP Instructeur

Een pinkamputatie en niet kunnen werken. De overblijvende deel van de pink is nog veel te gevoelig. Dat is logisch zal menigeen zeggen, blijf daar maar mee thuis.

De STEP vraag:

 • Wat is het probleem in uw dagelijkse leven?
 • Wat wekt de pijn op?
 • Wat is de overbelastende prikkel?

Het antwoord
Stoten tegen van alles en nog wat.

De oplossing.
Stoten tegen het pijnlijke pinkdeel voorkomen.

individuele oplossing pink individuele oplossing pink individuele oplossing pink

STEP heeft honderden PETS voor van alles en nog wat op het gebied van blessures, RSI en rugklachten en als iets er niets is, zoals in dit bijzondere geval dan maakt STEP het, zo ook hier, een half uur later is het gevoelige pinkdeel beschermd tegen stoten, de overbelastende prikkel.

De STEP Instructeur heeft een individuele STEP PET op maat gemaakt van een thermoplastisch materiaal en de betreffende kan weer werken en functioneren zonder enig probleem. Tel uit je winst zowel werknemer als werkgever.

Koude vingers na een nekhernia

G. Geerdink STEP Instructeur

Ook zoiets weinig voorkomens, de betreffende liep al tijden, jaren, t.g.v. een nekhernia, met een koude pink, pinkmuis en ringvinger, alleen aan zijn rechter hand. Niemand wist raad, van huisarts tot arbo-arts en revalidatiecentrum.

De STEP vraag:

 • Wat is het probleem in uw dagelijkse leven?
 • Wat wekt de pijn op?
 • Wat is de overbelastende prikkel?

Het antwoord
Llast hebben bij werken met de muis en het liggen van de hand op het bureau, de pink en pinkmuis werden dan irritant koud.

De oplossing
Maak een STEP PET die de steeds overbelastende koudeprikkel weghaalt, die voorkomt dat die hand op dat koude bureau ligt.

individuele oplossing nekhernia

Het werden hier twee STEP PETS:

 1. een handschoentje voor alleen de pinkkant van de hand
 2. Een zogenaamde SoftTop/Cockpit  op het bureau maken, en soort muismat materiaal met een thermische werking.

Het probleem was hiermee perfect en snel getackeld.

Een zere hak

Irma Boerkamp, STEP Instructeur

Een werknemer die al een week thuis zit en zijn lopende en staande werk niet meer kan uitvoeren of STEP nog iets wist.

De STEP vraag:

 • Wat is het probleem in uw dagelijkse leven?
 • Wat wekt de pijn op
 • Wat is de overbelastende prikkel.

Het antwoord
Bij elke pas was de druk van het lichaamsgewicht te veel en zeer pijnlijk, alleen het lopen met krukken was nog mogelijk.

De oplossing
De STEP oplossing was hier een STEP PET die de druk van de pijnlijke hak weghaalt, een eenvoudige hak met een gat erin haalde direct alle druk weg en gewoon lopen en staan en werken was per direct weer mogelijk.

individuele oplossing hielspoor

Eenvoudige hulpmiddelen op uw maat gemaakt

Eenvoud is het kenmerk van het ware, die is de Blessurewinkel in samen werking met STEP op het lijf geschreven. Heeft u ook u ook een blessure en vraagt u zich af of de Blessurewinkel en/of  STEP wat kan doen. Neem dan vrijblijvend contact op met de Blessurewinkel en zij bekijken wat de oplossing van het probleem kan zijn.