Kniebraces die rotatie remmen

kniebraces

Orthopedische kniebraces bevallen soms niet.

Dat orthopedische kniebraces minder goed verdragen worden komt regelmatig voor. Dit keer een heer die in zijn dagelijkse leven en werk veel ongemak van een orthopedische kniebrace had. Hij gebruikte de kniebrace voor een licht mediaal bandletsel, opgelopen met skiën. Hij had de orthopedische kniebrace nu twee weken gedragen en wilde persé voor zijn staande werk een andere brace gebruiken die het draaien naar binnen van de knie voldoende afremde.

We hebben verschillende kniebraces getest en de anti rotatiebrace beviel hem het best. De anti-rotatie kniebrace wordt aangelegd in stand met de knie in flexie, het bovenbeen in exorotatie en het onderbeen in endorotatie.

Twee elastische anti rotatiebanden worden vervolgens voldoende strak ingesteld. Daarna wordt in stand getest of er voldoende afremming van de endorotatie van het bovenbeen aanwezig is.

Mijnheer heeft er vervolgens even mee rondgelopen en vond dat deze kniebrace hem bij lichte staande en lopende activiteiten voldoende bescherming bood.

Meer mogelijkheden met de elastische banden

1. Als er minder ondersteuning nodig is kan er met één elastische anti rotatieband worden gewerkt;

2. De elastische banden kunnen ook als kruisbanden worden aangelegd om zo een extensie afremming te bewerkstelligen, zie afbeelding hieronder.

kniebraces

Knieklachten, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met knieklachten? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief