Knieklacht bij een kogelstoter

knieklachten

De Kniebrace Super met kruisbanden bij een knieklacht met instabiliteit.

Mijnheer van rond de 60 met een knieklacht kwam binnen in de BlessureWinkel met 2 braces (elastische kniekousen) die hij over elkaar droeg, één had hij zelf gekocht en één had hij van zijn vriend geleend. Dat loste zijn probleem echter nog steeds niet op. Hij zocht meer stevigheid i.v.m. kogelstoten waarbij hij de knie steeds wat verdraaide.

We hebben hem eerst een kniebrace zonder kruisbanden omgedaan en die zat al gelijk een stuk beter en steviger vond hij.

Daarna hebben we op de brace één paar demontabele kruisbanden bevestigd, dat voelde meteen heel goed en gaf nog meer stevigheid zei hij.

Een tweede paar extra kruisbanden op de kniebrace gaf hem het gevoel van stevigheid die hij nodig had om weer zonder problemen te kunnen kogelstoten.

We hebben de aanleg- en afstelprocedure van de kruisbanden nog goed met hem doorgenomen en hij ging vol vertrouwen de deur uit.

knieklacht

De Kniebrace Easy

Naast deze kniebrace Super (met 2 paar kruisbanden van 3 cm breed) hebben we ook nog een kniebrace Easy. Dit is een kniebrace met 2 kruisbanden van 5 cm breed die distaal aan elkaar genaaid zijn.

Deze kniebrace Easy is een stuk eenvoudiger aan te leggen en geeft een aangename afremming door de brede kruisbanden.

 

knieklachten

 

Knieklacht, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met knieklachten? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief