O-benen en knieklachten

o-benen, schokabsorptie

Artrotische knieklachten bij O-benen.

Een zestig jarige man met O-benen en artrotische knieklachten rechts > links kwam binnen in de BlessureWinkel.
De huisarts had hem naar de BlessureWinkel gestuurd voor een kniebrace ter ondersteuning van zijn rechter knie waar hij de meeste last van had.

Hij had ook duidelijke O-benen, daarom hebben we hem naast een kniebrace ook een wigzool van 3 graden gegeven om zo de mediale knie te ontlasten.
Meneer kwam een week later terug om ook voor het linker been een zooltje te halen en ook nog een paar voor in zijn wandelschoenen.

De wigzool was hem heel goed bevallen. Hij kwam volgens eigen zeggen als een kreupele binnen maar na 15 minuten kon hij al bijna zonder pijn lopen. Het leek Lourdes wel zo gaf hij aan.

In de wandelschoenen hebben we een paar wigzolen van 6 graden onder de inlays bevestigd om hiermee nog meer mediale ontlasting van de knie te bewerkstelligen.

wigzool bij O-benen

O-benen en schokabsorptie

We legden hem ook uit dat een schokabsorberende inlegzool mogelijk nog meer ontlasting van de knie kon bewerkstelligen als zou blijken dat de knieklachten hinderlijk aanwezig bleven of weer opspeelden.
Bij artrotische knieklachten is de combinatie van wigzolen en schokabsorptie een interessante mogelijkheid om voor goede ontlasting van de knie te zorgen.

schokabsorptie bij O-benen

Thuistractieset

Een andere mogelijkheid om voor ontlasting van de artrotische knie te zorgen is een thuistractieset, waarmee men een aantal keren per dag voor een flinke ontlasting van de knie kan zorgen.

tractie knie, heup, schouder, pols

Knieklachten, geïnteresseerd in een Podologie cursus?
Werkgevers, heeft u werknemers met knieproblemen? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief