Knieklachten, Polsklachten en een Tenniselleboog

knieklachten,patellabandje

Knieklachten en patellabandje.

Een man van 64 jaar wordt door zijn fysiotherapeut verwezen naar de BlessureWinkel. Hij heeft  al geruime tijd knieklachten die vooral erger worden bij traplopen, opstaan uit zit en fietsen. De fysiotherapeut wil graag een patellabandje inzetten als ondersteuning van zijn beleid. Wij hebben in de BlessureWinkel verschillende patellabandjes. Hij koos voor het patellbandje van Orliman, want dat vond hij direct prettig en goed zitten.

knieklachten, polsbrace

Knieklachten en instabiliteit

Een man van 84 jaar wordt door zijn orthopeed naar de BlessureWinkel gestuurd. Hij heeft last van een instabiele knie en is in afwachting van een operatie. Hij heeft tijdelijk extra stevigheid voor zijn knie nodig omdat hij de knie regelmatig verdraait en er dan doorheen dreigt te gaan. We hebben hem een neopreen kniebrace omgedaan waarop eenvoudig een paar 5cm brede kruisbanden kunnen worden bevestigd. Dit gaf hem direct een steviger gevoel. De instelprocedure van deze kniebrace Easy hebben we goed met hem doorgenomen.

knieklachten, tenniselleboog

Tenniselleboog door verhuizing

Een vrouw van 49 jaar had last van haar elleboog, vooral bij knijpen, wringen en iets vastpakken, bijvoorbeeld een koffiekan. Ze had nu een maand last en het werd maar niet beter. Een collega wees haar op de BlessureWinkel. In de winkel bleek dat vooral het knijpen met het tegelijkertijd strekken van de elleboog pijnlijk was. Dit wijst op een strak gespannen pees van de extensor carpi radialis brevis die over de laterale epicondyl wrijft. We hebben haar een Anatomische Anti Epicondylitis Brace met drukelement omgedaan. Het drukelement wordt op de spierbuik van de extensor carpi radialis brevis geplaatst en onderdrukt zo de contractie en vermindert de spanning in de pees. Het knijpen en tegelijkertijd strekken was direct minder pijnlijk. We hebben haar aangeraden zoveel mogelijk overbelastende activiteiten te voorkomen. Ook heeft ze nog een cold pack meegenomen om haar elleboog regelmatig te koelen. Bij uitblijven van het herstel hebben we haar fysiotherapie aangeraden.

knieklachten, polsbrace

Polsklachten na mountain biking

Een heer van 54 jaar had polsklachten na intensief mountain biking in het weekend. Vooral belastingen in de eindstanden waren provocerend. Hij was door een kennis naar de BlessureWinkel verwezen. Om de provocerende belastingen in het dagelijks leven een tijdje te voorkomen leek een polsbrace nuttig. We hebben verschillende polsbraces gepast en de Rafys polsbrace beviel hem het best. We hebben hem aangeraden de brace een paar keer per dag af te doen en dan een aantal rustige pols- en knijpbewegingen te maken.

Geïnteresseerd in een cursus blessure Bescherming,   een rugschool cursus of cursus podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met knieklachten polsklachten of blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief