Kniepijn, Liespijn en een Neusmasker

kniepijn, patellabandje

Kniepijn bij 2 jongedames

Een jongedame van 14 jaar met kniepijn kwam samen met haar vader in de BlessureWinkel. Haar fysiotherapeut had aangegeven dat zij in de groei was en haar knie nu wat overbelast was.

Hij adviseerde haar om bij de BlessureWinkel te gaan kijken of een patellabandje deze overbelastingsklachten positief zou kunnen beïnvloeden.

We hebben haar eerst een standaard patellabandje omgedaan en dat voelde gek maar ook wel beter als ze een kniebuiging in stand maakte. Daarna hebben we haar een patellabandje Super laten testen, deze geeft meer opwaartse druk tegen de patella. Aan het patellabandje Super gaf ze duidelijk de voorkeur, ze voelde minder pijn bij kniebuigingen en ze vond deze Super uitvoering ook beter zitten.

Vooraf is het voor ons meestal moeilijk te zeggen welk patellabandje het meeste effect heeft en gaan we af op de draagervaring van de client.

Een andere jongedame van 16 jaar die dezelfde dag kwam met soortgelijke kniepijn koos voor de Orliman PadFix. Deze had bij haar het meeste effect en ze vond het plezierig dat je deze uitvoering aan beide kanten strak kon trekken.

Zie ook https://www.blessurewinkel.nl/achillespeesklachten-mediale-knieklachten-en-patellaluxaties/

 

kniepijn, liespijn

Liespijn bij blazen

Een man van 45 jaar kwam met een liesbreuk bij de BlessureWinkel. Hij speelde in een orkest op een blaasinstrument en zijn klachten traden vooral op tijdens het optreden en oefenen met dit blaasinstrument.

De huisarts wilde het nog even aankijken alvorens tot een operatie over te gaan. Mijnheer wilde zelf graag iets hebben om de pijn te onderdrukken tijdens het spelen.

De Orliman liesbreukbandage is een prettig draagbaar en makkelijk aan te leggen brace die we veel bij een liesbreuk inzetten. Ook bij deze heer bleek het een prima oplossing om de pijn bij het blazen te onderdrukken.

zie ook https://www.blessurewinkel.nl/rechthouder-liesbreuk-en-vinger-duimbraces/

 

Kniepijn, neusbeschermer

Een neusbeschermer

Een jonge voetballer (19 jaar) zocht via Whats App ’s avonds nog contact met de BlessureWinkel, hij had zijn neus gebroken en zocht met spoed een neusbeschermer want hij wilde graag weer voetballen.

Hij had al een neusbeschermer geprobeerd maar die was helemaal zwart en niet doorzichtig en dat belemmerde hem te veel in het zicht naar beneden zodat hij de bal niet goed kon aannemen.
Hij was er ’s morgens al vroeg en had er ruim 100 km voor gereden.

We hebben hem de geheel doorzichtige neusbeschermer van Mueller gepast. Hij had een bal meegenomen om te kijken of hij met deze neusbeschermer de bal nog kon zien en dat ging prima.

We hebben hem voorgedaan hoe de neusbeschermer op gezet moest worden, hij was er erg blij mee en bedankte ons voor de snelle reactie en service.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten of blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief