Knieproblemen, pols-, enkel-, en nekproblemen

knieproblemen

Knieproblemen, groeipijn en patellabandje Super

Een meisje van 15 jaar bezocht de BlessureWinkel, ze had knieproblemen, veel last van groeipijn onder haar knieschijven. Ze danste veel, waardoor haar knieproblemen verergerden, ze kreeg de laatste tijd ook last met traplopen en fietsen.

De orthopeed verwees haar voor een kniebrace.

We hebben haar eerst een Rafys patellabrace met daar overheen een patellabandje super aangepast. Dat voelde goed en stevig, maar de brace belemmerde haar teveel bij de dansbewegingen.

Ze besloot eerst alléén het patellabandje super te gaan gebruiken, ook daarmee voelde ze duidelijk een goede invloed op haar klachten.

 

knieproblemen, polbrace

Een pols/muisbandage

Mevrouw van middelbare leeftijd kwam omdat ze 2 tennisarmen had. Ze heeft 2 tennisarmbandages gekocht maar gaf ook aan met typen en muizen overbelasting te ervaren, omdat ze haar armen daarbij steeds wat moest optillen. Ze deed al zakdoeken in haar mouwen om daarmee wat hoger te komen met haar armen.

De Blessurewinkel heeft een hele praktische pols/muisbandage. Deze wordt met een verhoging aan de pols gefixeerd en blijft daardoor goed gepositioneerd bij alle armbewegingen. De pols/muisbandage deed precies wat ze wilde, ze was er erg blij mee.

Een losse polssteun was ook een mogelijkheid maar mevrouw vond dat niet erg plezierig omdat ze niet blind kon typen en daardoor haar handen over het hele toetsenbord bewoog.

 

knieproblemen, enkelbrace

Een enkelbrace voor oneffen terrein

Een jongeman van 25 jaar bezocht de BlessureWinkel omdat hij door zijn enkel was gegaan.

Door zijn werk als hovenier loopt hij veel op oneffen terrein en hij zocht daarom een goede versteviging die kon voorkomen dat hij steeds weer zijn enkel zou verzwikken.

We hebben hem de Rafys enkelbrace geadviseerd. Deze brace is een externe instelbare imitatie van de enkelbanden aan de buitenkant. De brace gaf meteen de stevigheid die hij nodig had, hij voelde goed dat deze brace het zwikken tegenhield.

Wij hebben hem geleerd hoe hij deze brace goed zelf aan kan doen en ook zelf de mate van afremming kan instellen.

 

knieproblemen, nekkussen

Nachtrust problemen

Een mevrouw van 54 jaar bezocht de BlessureWinkel met vooral veel nekklachten gedurende de nachtrust, ongeacht in welke houding of op welke zijde ze sliep.

Ze kwam eigenlijk voor de CWK nachtrustbrace maar deze ondersteunt de nek maar aan één kant.

Voor steun in alle slaaphoudingen is het Rafys Nekkussen Comfort veel beter geschikt.

Ze heeft dit Nekkussen Comfort op het proefbed in de BlessureWinkel getest en dat beviel haar prima.

Het  Nekkussen Comfort blijft bij het omdraaien gedurende de nacht ook goed zitten en je kunt het dikkere of dunnere gedeelte eenvoudig  van plaats veranderen door het kussen iets te draaien.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,  een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten of blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Persoonlijk advies

Wilt u een persoonlijk advies over het gebruik van dit artikel of wilt u deze uitproberen? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jolita directeur Blessurewinkel

MAIL
WHATSAPP
BEL