Nekklachten, Navelbreuk en enkelverzwikking

warmtepakking

1. Nekklachten en warmtepakking voor thuis.

Mevrouw met nekklachten rechts werd naar de BlessureWinkel verwezen door haar fysiotherapeut, die meldde dat ze last heeft van m. trapezius hypertonie.

Hij vroeg of er voor mevrouw ook warmtepakkingen zijn die de warmte extra lang vasthouden. De pakking die daar erg geschikt voor is, is de Thuasne Argicalm.

Deze pakking houdt de warmte lang vast, bedekt de hele trapezius goed en kan ook goed aan het lichaam gefixeerd worden. Mevrouw leek dit een uitstekende oplossing te vinden voor haar nekklachten.

rugbrace bij navelbreuk, nekklachten en warmtepakking

2. Een  mevrouw met een navelbreuk

Een mevrouw met een navelbreuk werd door haar huisarts verwezen voor een breukband. Mevrouw was klein, 1.45 cm en had een zwaar postuur. We hebben hiervoor een lage LWK breukband op haar maat laten maken en nog een extra drukelement toegevoegd waardoor de breuk goed naar binnen wordt gedrukt. We hebben haar precies geleerd hoe ze de breukband met drukelement zelf om moet doen en haar ook gewezen op de mogelijkheid de breukband zonder dat extra drukelement te dragen en dan te beoordelen of de tegendruk nog wel voldoende is.

enklebrace bij jong en oud, nekklachten en warmtepakking

3. De Enkelbrace Easy voor jong en oud

Een oudere dame verzwikte haar enkel bij een misstap over een drempel. Ze kon altijd goed lopen maar nu had ze veel pijn bij elke stap.

Ze durfde ook niet meer zo goed te lopen en gebruikte nu een wandelstok. Ze was sinds kort ook alleenstaand en vond het heel vervelend dat ze met haar verzwikte enkel niet  goed uit de voeten kon.

We hebben haar de Enkelbrace Easy aangepast en die gaf haar direct een goed gevoel van stevigheid. Ze kon er ook meteen veel beter mee lopen.

Voor oudere mensen die moeite hebben met bukken is het instellen van de enkelbrace met ring vaak wat lastiger. Bij de Enkelbrace Easy hoeft men na de basisinstelling nog maar één band aan te trekken en dat ging haar goed af.

Voor oudere mensen en hele jonge kinderen is de Enkelbrace Easy dan ook een uitkomst.

 

Warmtepakking, navelbreuk, enkelbraces, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures? Ga naar STEP Nederland

 

[gravityform id=”6″ title=”true” description=”true” ajax=”true”]

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel