Nekproblemen, zwikproblemen en een duimblessure

nekproblemen, enkelbrace, halskraag

Nachtelijke nekproblemen

Een mevrouw van 65 jaar met nekproblemen kwam in de BlessureWinkel. Ze had vooral ’s nachts last, ze werd er regelmatig wakker van, sliep niet goed en stond ’s morgens op met een stijve nek en meer klachten.

Ze was in behandeling bij de fysiotherapeut en ze zocht op zijn advies ondersteuning voor de nek tijdens de nachtrust. Ze had al diverse (traagschuim)kussens geprobeerd zonder veel succes. Bij het van houding wisselen ‘s nachts verschoven de kussens en werd de nek niet meer goed ondersteund.

We hebben haar een lateroflexie nachtrust brace Soft en een Neksteun Comfort laten proberen op het bed dat we in de BlessureWinkel hebben staan.

Ze koos voor de Neksteun Comfort.
We hebben haar gevraagd om na een week terug te bellen. Bij onvoldoende klachtenvermindering hebben we haar aangeboden om dan de lateroflexie nachtrustbrace Soft een week te gaan testen.

Dat bleek niet nodig, de Neksteun Comfort beviel haar goed, die gaf de hele nacht ondersteuning in welke houding ze ook lag en haar nachtelijke nekproblemen waren zo goed als opgelost

nekproblemen, nekklachten, halskraag en enkelbrace

Zwikproblemen

Een heer van 70 jaar uit Almelo kwam met zijn sportschoenen naar de winkel omdat hij met zijn linkervoet regelmatig wat naar buiten zwikte, vooral met tennissen maar ook in het gewone dagelijkse leven.

Onder de inlegzool van zijn gewone schoen hebben we een valgiserende wigzool van 3 graden geplaatst.

Een valgiserende wigzool brengt het zwaartepunt naar binnen en vermindert zo de zwikneiging. We hebben hem hier in de BlessureWinkel mee laten lopen en hij was meteen enthousiast, het voelde direct goed.

Voor het gewone dagelijkse leven kun je een valgiserende wigzool uitstekend gebruiken om de zwikneiging te voorkomen, echter bij het tennissen biedt deze onvoldoende bescherming.

Daarvoor hebben wij hem de enkelbrace van de BlessureWinkel aangeraden. Bij deze enkelbrace is de mate van bescherming goed en gemakkelijk in te stellen. We hebben hem de enkelbrace laten passen en de instelprocedure met hem doorgenomen.

Het leek hem een uitstekend idee om de enkelbrace bij het tennissen preventief te gaan dragen. Naast de enkelbrace hebben we hem een aantal balansoefeningen aangeraden om hiermee tevens de actieve stabiliteit te trainen.

nekproblemen, enkelbrace, en halskraag

Een overbelaste duim

Een mevrouw van 60 jaar kwam met een overbelaste duim waarvoor ze – op advies van de fysiotherapeut – een spalkje wilde hebben

Haar duim voelde ze de hele dag bij alles wat ze deed en moest even beschermd worden tegen de overbelastende bewegingen in haar dagelijkse leven.

We hebben verschillende spalkjes geprobeerd en de vinger/duimbrace Easy zat het prettigst. Deze is niet te groot en laat veel hand- en vingerfunctie vrij.

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met nekklachten of andere blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief