Plantaire fascie, gipsschoen, duim- en polsklachten

plantaire fascie

plantaire fascie

Plantaire fascie klachten

Een mevrouw van 55 jaar is meer gaan wandelen van 5000 naar 15000 passen per dag. Ze komt nu naar de BlessureWinkel omdat ze pijn onder de voet heeft en startklachten ’s ochtends bij het opstaan uit bed en ook bij het opstaan na langere tijd zitten. Als ze dan een tijdje gelopen heeft verminderen de klachten weer. Er is ook drukpijn op de plantaire fascie. We raden haar een Rafys Plantaire Fasciebrace aan. Door het ’s nachts dragen van de Rafys Plantaire Fascie Brace zorgt men ervoor dat de fascie niet inkort en het opstaan ’s ochtends weer gemakkelijk gaat. Vóór het opstaan uit zit adviseren we haar om eerst een paar eenvoudige rekkingsoefeningen te doen.

gipsschoen, plantaire fascie

 

Gipsschoen na hallux valgus operatie

Een dame van 71 jaar had een  hallux valgus operatie ondergaan en haar grote teen en voorvoet zaten nu in het gips.
Ze kwam in de BlessureWinkel omdat ze op haar gipsschoen niet kon lopen, ze liep er scheef mee en de achterkant zat heel los
Wij hebben haar een gipsschoen aangedaan met een goede versteviging aan de achterkant.
Ze was direct ‘verkocht’, deze gipsschoen zat een heel stuk prettiger. Ze hield hem ook meteen aan en was erg blij omdat ze er nog 5 weken op moest lopen.

 

polsbrace

 

Polsklachten na een radiusfractuur

Een mevrouw van 57 jaar komt in de BlessureWinkel met polsklachten. Ze heeft in het verleden een polsoperatie ondergaan na een radius fractuur. Ze heeft nu polsproblemen vooral bij achterover buigen. Haar huisarts verwijst haar naar de BlessureWinkel voor een polsbrace die de provocerende belasting voorkomt. De polsbrace van Thuasne is hier heel geschikt voor, de dorsaalflexie kan hiermee separaat worden beperkt. Mevrouw is heel tevreden, de brace zit lekker en voelt veilig.

duimbrace

 

Duimklachten

Een heer van 77 jaar komt naar de BlessureWinkel met duimklachten. Zijn duim is pijnlijk bij allerhande dagelijkse handelingen en zijn duimmuis trilt ook irritant. Vooral ter hoogte van het Carpo/MetaCarpale I gewricht lijken de problemen zich te bevinden. Een geschikte duimbrace hiervoor is meestal de Manutec Fix, die vooral de belasting in het CMC I gewricht beperkt. Mijnheer was er ook heel blij mee, het voelde goed en ook het trillen was veel minder aanwezig.

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures aan het bewegingsapparaat? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief