Polsbrace bij polsklachten, verschillende oplossingen

polsbraces en polsduim braces

Gebruik van polsbrace, twee voorbeelden.

1. Polsbrace bij problemen met schakelen bij fietsen

Er kwam een man op leeftijd in de winkel, hij fietste graag grote afstanden en was op zoek naar een polsbrace omdat dat hij sinds kort last van zijn pols en duim had waardoor schakelen en remmen pijnlijk was. Hij was bij de huisarts geweest die hem doorstuurde naar de reumatoloog.
Echter door de corona kon hij daar op korte termijn niet terecht. Daarom bezocht hij de BlessureWinkel.
Toen we hem de Rafys pols/duimbrace om deden, werd hij  helemaal blij, hij had geen pijn meer en kon er weer op uit met zijn fiets.

2. Polsbrace bij problemen bij plaatsen van zonnepanelen

Een jongeman die zonnepanelen plaatst op daken had een gekneusde pols. Door de continue bewegingen bij het monteren van de zonnepanelen herstelde de pols niet.
Door zijn fysiotherapeut werd hij voor enige polsbescherming naar de BlessureWinkel gestuurd.
Hij heeft de Rafys polsbrace gekocht en voelde meteen de bescherming die hij nodig had.

Verschillende polsbandages

3. Polsklachten bij motorrijden

Meneer van middelbare leeftijd heeft polsklachten bij  motorrijden. Polsbraces met spalken zijn hierbij niet bruikbaar. Hiermee kan men niet in de motorhandschoenen en kan men ook geen gas geven.
Een 10 cm brede polsbandage bleek hier de oplossing, deze gaf hem voldoende steun en hij kon hiermee goed de motorhandschoenen aankrijgen en gas geven.

polsbandage, polsbrace

4. Polsklachten bij tennis en golf

Een man met polsklachten door tennis bezocht de BlessureWinkel. Mensen met polsklachten bij tennis en golf komen heel regelmatig in de BlessureWinkel.

Bovengenoemde polsbraces zijn minder bruikbaar bij tennis en golf. Zij verstoren – al dan niet met spalk – de grip op het racket of op de golfclub.

De Rafys anatomische polsband is hier veel beter bruikbaar. Deze conisch gevormde smalle bandage geeft voldoende steun en remt de polsbewegingen in alle richtingen goed af.

polsbandage, polsbrace

 

Polsklachten, Polsbrace, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?

Werkgevers, heeft u werknemers met polsklachten? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief