Polsklachten, duim- en nekklachten en houdingsproblemen

polsklachten

Polsklachten bij een jong meisje.

Een jong meisje van 10 jaar had haar pols geblesseerd en volgens de huisarts moest er bij deze polsklachten een brace omheen.
Ze had nu een elastisch kousje om de pols maar dat was niet voldoende.
We hebben voor kinderen met polsklachten een mooie polsbrace, de Cella Care. De Cella Care is namelijk ook verkrijgbaar in kleine maten en sluit goed aan bij kinderen.
In de Cella Care zit een klein flexibel spalkje en een extra elastisch bandje om het polsgewricht. De Cella Care zat bij haar prettig en gaf een betere dan het kousje.

 

polsklachten en duimklachten

 

Duimklachten bij oudere dame

Een dame van 58 kwam voor een duimbrace. Ze droeg aan haar rechterhand een duimorthese van hard thermoplastisch materiaal die door de handtherapeut was gemaakt. Ze kreeg nu ook beginnende klachten aan de linkerhand en daar wilde ze niet zo’n harde orthese voor hebben.
We hebben haar 2 verschillende soft duimbraces laten passen. Ze koos uiteindelijk voor de dr. Active duimbrace.
De dr. Active duimbrace zat prima en bood haar een goede stevigheid die  vergelijkbaar was met de harde thermoplastische orthese.

 

polsklachten en nekklachten

 

Artrotische nekklachten

Een mevrouw van middelbare leeftijd bezoekt de BlessureWinkel met beginnende artrose in de nek. Ze heeft wat last van haar nek gedurende de dag. Haar huisarts heeft haar aangegeven dat ze mogelijk af en toe een halskraag zou kunnen dragen om de nek wat te ontlasten. Ze heeft er een tijdje mee gewacht maar besloot toch maar een keer te komen zien of het iets voor haar kon zijn.
We hebben een Soft en een Medium Density halskraag bij haar geprobeerd. Ze koos voor de Rafys Soft halskraag, deze gaf haar voldoende stevigheid en zat aangenaam.

 

polsklachten, houdingsproblemen

 

Houdingsproblemen

Een jonge dame van 23 jaar bezocht de BlessureWinkel voor een rechthouder. Ze had last van naar voren afhangende schouders en ze wilde dat graag corrigeren. We hebben haar verschillende mogelijkheden laten passen. Ze koos voor de Rafys Rechthouder Easy. Deze zat prettig omdat hij niet omhoog schuift en omdat hij aan de voorkant gemakkelijk strakker of losser ingesteld kan worden.

 

Polsbraces, duimnbraces  en nekbraces, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief