Prefab steunzolen, betaalbare en goede oplossing!

prefab steunzool

Prefab Steunzolen of op maat gemaakt?

Prefab steunzolen zijn kant en klare steunzolen. Op maat gemaakte steunzolen of voetbedden, het klinkt heel mooi, maar is vaak ook erg duur. En wat is dan op maat? Vaak wordt een voetafdruk gemaakt, deze wordt opgestuurd naar een bedrijf dat aan de hand van de voetafdruk een zool uit een blok kunststof freest. In feite is daar heel weinig op maat gemaakt aan, want je kunt van een voetafdruk op papier of digitaal geen driedimensionaal voetbed maken.

De Prefab steunzolen/voetbedden die tegenwoordig gemaakt zijn, kunnen heel goed concurreren met deze zogenaamde “op maat gemaakte” zolen. Ze blijken bijvoorbeeld even goed te werken bij plantaire fasciitis (hielspoor), een veelvoorkomende voetklacht, dit blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

literatuur prefab steunzolen

Ook kunnen ze qua comfort heel goed concurreren of zijn zelfs comfortabeler dan zogenaamde “op maat gemaakte” zolen, blijkt uit een ander recent wetenschappelijk onderzoek.

literatuur prefab steunzolen

Kortom lijkt het, zeker ook uit financieel oogpunt, een verstandige keuze als je bij voetklachten eerst met een zeer betaalbare prefab oplossing begint. Te meer omdat deze prefab steunzolen en voetbedden thermoplastisch zijn, waardoor ze met een föhn nader geïndividualiseerd kunnen worden.

Verder zijn de prefab zolen verkrijgbaar in lange en korte uitvoeringen, in sport en ADL uitvoering en in dames en heren modellen.

Een aantal van onze Prefab steunzolen en voetbedden vind u hier. Welk type het beste voor u geschikt is, is afhankelijk van uw voet, schoenen, klacht en gebruik voor sport en/of het dagelijkse leven.

Een steunzool is een hele zool welke niet kan verschuiven in uw schoen. Een voetbed is een 3/4 zool. Deze passen beter in smal schoeisel. De ruimte bij de tenen wordt dan niet gecomprimeerd, wat wenselijk kan zijn bij problemen in de voor- en/of middenvoet.

Zowel een steunzool als een voetbed kunnen voorzien worden van een voorvoetsteun ofwel dwarsgewelf, dit wordt toegepast bij diverse voorvoet problemen. Alle modellen hebben een standaard lengtegewelf ondersteuning. Beide oplossingen kunnen thermisch meer of minder benadrukt worden.

Naast de steunzolen voor dagelijkse activiteiten zijn er ook steunzolen en voetbedden geschikt voor de sportschoen.

Persoonlijk advies bij steunzolen?

Wilt u een persoonlijk advies over bij uw voetklachten en welke hulpmiddelen daarbij zouden kunnen passen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Jolita directeur Blessurewinkel

MAIL
WHATSAPP
BEL