Rechthouder, Liesbreukband en Triggervinger

Rafys Rechthouder

1. Rechthouder bij meisje 6 jaar met gebroken sleutelbeen.

Het meisje was van een pingpong tafel gevallen tijdens de vakantie en had haar rechter sleutelbeen gebroken,  het ziekenhuis in Italië had een rechthouder meegegeven om haar schouders wat naar achteren te trekken. Een rechthouder met grote dikke stukken schuim die ze niet onder de kleding kon dragen en die heel vervelend zaten.

Wij hebben haar de standaard rechthouder van zacht 3 mm neopreen aangepast.

Ze was wat angstig en bang dat het strak zou zitten, maar we hebben de rechthouder voorzichtig aangedaan en ze vond dat hij heel goed zat.

Ze vond het ook heel fijn dat deze rechthouder wel onder haar kleding gedragen kon worden zodat je de rechthouder eigenlijk niet zag zitten.

 

Orliman Liesbreukband eenzijdig

2. Een oudere man met een liesbreuk

Er kwam een oudere man een beetje verlegen binnen in de BlessureWinkel. Hij vertelde een liesbreuk te hebben.

Hij had geen idee of we daar iets voor hadden maar zijn huisarts had hem aangegeven dat je daar een band voor kon kopen.

Cliënten met een liesbreuk worden regelmatig gezien in de BlessureWinkel. Vooral als men nog een tijd moet wachten op een eventuele operatie wordt het dragen van een liesbreukband aangeraden.

Wij hebben hem de Orliman liesbreukband aangepast. Dit was direct een opluchting. Hij voelde goed het effect van de tegendruk en besloot hem meteen om te houden.

Deze Orliman liesbreukband is van een hele zachte stof gemaakt en heeft geen scherpe randen en is daardoor heel goed draagbaar.

 

vingerduimbrace easy

3. Een man met een triggervinger

Mijnheer kwam met het volgende probleem in de BlessureWinkel. Vooral ’s nachts ging zijn middelvinger steeds op slot zitten, of wij daar een brace voor hadden om dat te voorkomen.

Hij vertelde dat hij een onrustige slaper was en dat de brace dus ook ’s nachts goed moest blijven zitten.

We hebben hem 2 Rafys vinger/duimbraces laten passen, de vinger/duimbrace standaard en de vinger/duimbrace Easy. Hij koos voor de vinger/duimbrace Easy.

Beide vinger/duimbraces kunnen zowel om de vinger, de middenhand en de onderarm worden gefixeerd.

De vinger/duimbrace Easy voelde goed en was veel gemakkelijker aan te leggen. Dit leek hem een perfecte oplossing voor zijn triggervinger probleem.

 

Rechthouder, liesbfreuk, vingerduimbraces, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?
Werkgevers, heeft u werknemers met blessures? Ga naar STEP Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel