Reminder collar

Rafys reminder collar

Reminder collar en gebruik. Hoewel er verschillende richtlijnen bestaan voor het gebruik van een halskraag, al dan niet gebruiken, na whiplash niet, bij wortel prikkeling wel, is het soms wenselijk dat mensen zich enige actieve beperking van de nekbewegingen opleggen.

Een eenvoudige collar, al dan niet met een verstevigingselement kan dan gebruikt worden om dit te realiseren.

Zonder verstevigingselement wordt geen enkele passieve beperking gerealiseerd, is hij niet hinderlijk om te dragen, maar maakt de drager wel bewust van enig genuanceerd nekgebruik.

Met een meer of minder zacht verstevigingselement geeft nog meer reminder werking en realiseert een lichte bewegingsbeperking in een door de fysiotherapeut te bepalen richting.

Als er meer beperking nodig is om welke reden ook dan zijn er verschillende mogelijkheden met halskragen en nekortheses.

Ook is er de actieve mogelijkheid van het aanleren van veilig nekgebruik om hier mee overbelasting van de nek te voorkomen, zie de whiplash casus in de link.

In welke mate het zinnig is om veilig nekgebruik aan te leren kun je beoordelen met de STOP nekklachten test.

Voelt u zich niet vertrouwd met beschermende hulpmiddelen, volg een korte cursus Gezondheidsbescherming bij de BlessureWinkel

 

Reminder collar en verstevigingselementen

Rafys Reminder Collar
zonder
Rafys Reminder Collar
stevig
Rafys Reminder Collar
soepel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over over rechthouder, braces of andere hulpmiddelen of wilt u iets op maat laten maken en wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent? Dat kan!  Vul het contact formulier in en ik neem gratis en vrijblijvend contact met u op. U kunt ook onze BlessureWinkel binnen lopen voor advies en om artikelen te passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat. Adres: Brugstraat 16 te Hengelo

 

Jolita directeur Blessurewinkel
Jolita – Directeur