Rugklachten bij zitten, vrij van de rugleuning

rugklachten bij zitten

Rugklachten bij zitten zonder rugleuning of vrij van de rugleuning. Om van deze zogenaamde “vrije” rugklachten verlost te worden is meestal nog moeilijker dan om van de “gesteunde” rugklachten af te komen.

Echter bij de Blessurewinkel zijn we niet voor een gat te vangen, ook voor deze “vrije” rugklachten bij zitten, die vooral voorkomen bij zittend werk, waarbij je veel van de rugleuning af beweegt, hebben we een aantal even slimme als eenvoudige oplossingen in eigen beheer ontwikkeld.

Rafys Officebelt
Rafys Officebelt

Rafys Officebelt

Het meest probate hulpmiddel is de Officebelt, een handige verbindingsband tussen de rug en knieën die doorzakken voorkomt. Op deze manier heb je altijd een goede steun in de rug en voorkomt het rugklachten bij zitten.

Met de Rafys Officebelt kun je perfect rechtop blijven zitten, zonder dat dat enige moeite kost.

rugklachten bij zitten
Rafys Officebelt

Met het clickmechanisme kunnen de twee kniebanden met elkaar verbonden worden en er ontstaat een stabiel geheel met de rug en een zeer comfortabele goede ‘recht op’ zithouding, ook kleermakerszit in correcte zithouding is met de Rafys Officebelt goed mogelijk. De natuurlijke lordose (holling van de onderrug) wordt gemakkelijk behouden.

STEP LWK Leren Rugbrace Werk/Sport

De Officebelt kan ook eenvoudig tot een Werk/Sport gordel aangepast worden en is daarmee een 2 in 1 hulpmiddel.

Deze STEP LWK Leren Rugbrace Werk/Sport is een zeer stevige rug gordel, deze is alleen aan de voorkant van breed leer. De zijkant en de achterkant is smal en van neopreen. Op deze wijze wordt vooral de flexie (voorover buigen) beperkt, de lateroflexie (zijwaarts buigen) en extensie (achterover buigen) worden nauwelijks beperkt. Ideaal als je tijdens zwaardere werkzaamheden verkeerd bukken en tillen wil voorkomen.

STEP LWK Leren Rugbrace
STEP LWK Leren Rugbrace Werk/Sport

Wigkussens

Door het gebruik van een Rafys Wigkussen kunt u gemakkelijker rechtop blijven zitten, het bewerkstelligd eenvoudig een betere houding.

Voordelen Rafys Wigkussen

  • Anatomische vorm, geeft een beter zitcomfort door een bij beide bovenbenen beter aansluitende vormgeving.
  • Goed toepasbaar in oudere auto’s waarbij de zitting te diep weg zakt.
  • Rugklachten bij het zitten? Een wigkussen helpt u een betere houding langer en gemakkelijker vol te houden.
  • In twee hoogtes te verkrijgen.
Rafys Wigkussen
Rafys Wigkussen