Rugscholing en Podologie, nieuwe producten

BackProtect, podologie, rugscholing, voetklachten

De BackProtect en rugscholing.

De BackProtect is een professioneel hulpmiddel bij rugscholing om veilig ruggebruik aan te leren. De BackProtect is gemakkelijk aan te trekken en in te stellen door de gebruiker en kan gemakkelijk op de lengte van de gebruiker aangepast worden. Het mechanische reminder signaal is niet onaangenaam door de goede polstering. De BackProtect is een uitstekend hulpmiddel bij rugscholing in de werksituatie van de werknemer en in de praktijksituatie van de fysiotherapeut.

 

BackProtect, podologie, voetklachten, rugscholing, buzzer

De STEP Buzzer en rugscholing

STEP heeft een nieuwe oplaadbare Buzzer ontwikkeld met een beter trilsignaal. Een trilsignaal dat door de gebruiker goed waargenomen kan worden en dat voor de omgeving niet hoorbaar is. De STEP Buzzer kan eenvoudig in een smalle elastische band worden gedragen, zie foto hierboven. De STEP Buzzer kan ook goed in een leren gordel, in een elastische gordel of in een neopreen band met BackStick worden bevestigd, zie foto hieronder. De STEP Buzzer kan uitstekend bij rugscholing gebruikt worden in de werksituatie van de werknemer en in de praktijksituatie van de fysiotherapeut. Het Buzz signaal kan ook eenvoudig uit worden gezet als daar behoefte aan is.

 

BackProtect, podologie, voetklachten,rugscholing

 

De YDA schoen

De YDA schoen is speciaal gemaakt voor mensen met voetproblemen zoals metatarsalgie en hallux rigidus. In de schoen is een afwikkelbalk gemonteerd die zorgt voor vervroegde afwikkeling en daardoor ontlasting van de metatarsalia en hallux rigidus. De YDA schoen is in verschillende maten en uitvoeringen gemaakt, zie foto.

BackProtect, podologie, voetklachten, rugscholing

De Turf Toe brace

Om de dorsaalflexie te beperken bij hallux rigidus is de Turf Toe brace aan de onderkant voorzien van een stug elastische spalk die een beperkende invloed op de dorsaalflexie heeft. Eindstandige extensiestanden worden zo voorkomen.

 

Geïnteresseerd in een rugschool cursus of podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachtenm voetklachten of blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief