Rugschool, waarom zijn er zoveel rugklachten, II

rugschool tiltechniek

In de E-learning, rugschool “waarom zijn er zoveel rugklachten” wordt uitgelegd dat daarvoor 2 belangrijke redenen aan te wijzen zijn.

Ten eerste is ruggebruik in de moderne samenleving in hoofdzaak kyfotisch (met een bolle rug), zowel bij bukken als zitten, hierdoor worden de passieve structuren van de wervelkolom in hoofdzaak (over)belast.

rugschool, waarom zijn er zoveel rugklachten?

Ten tweede worden er bij een rugschool ook nog eens veelal kyfotische tiltechnieken aangeleerd en geadviseerd door (para)medici. Het ruggebruik van de moderne mens is al kyfotisch en men versterkt dit nog eens door dezelfde moderne mens de zogenaamde diep door de knieën technieken aan te leren, die niet alleen onpraktisch en veel te zwaar voor de knieën zijn maar ook net zo kyfotisch als het onder 1 genoemde ruggebruik. Zo is het geen wonder dat er zoveel rugklachten zijn en blijven.

Lees verder

Voet u zich niet vertrouwd met rugscholing en het aanleren van veilig ruggebruik, volg dan een korte cursus bij de BlessureWinkel

Bruikbare posters bij rugscholing

Meer nieuwsberichten

Info over rugtraining bij bedrijven

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over over onze producten en wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent? Dat kan!  Vul het contact formulier in en ik neem gratis en vrijblijvend contact met u op.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita directeur Blessurewinkel
Jolita – Directeur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief