Rugsteun van STEP bij rugklachten

STEP Rugsteun

Tuinieren met de STEP Rugsteun.

Tijdens het tuinieren zonder STEP Rugsteun heb ik veel moeite met het onkruid wieden.
De grote onkruidplanten zijn nog wel te doen maar de kleine plantjes, waar er juist te veel van zijn, is een crime. Met de STEP GewichtHeffersTechnieken kan ik het allemaal goed veilig doen, maar om dit een uur of langer vol te houden is voor mij niet goed te doen.

Door STEP is mij een Rugsteun ter beschikking gesteld. Dit was direct een zegen. Ik kom nu ook toe aan het kleine onkruid omdat ik nu zonder problemen langere tijd voorover kan zitten.

Erg prettig vind ik dat dit hulpmiddel op verschillende manieren te gebruiken is.

STEP rugsteun bij tuinieren

 

Ik gebruik de STEP Rugsteun het meest met een band aan mijn lichaam gefixeerd. Op deze manier hou je de steun op de plaats. Met mijn knieën lig ik op een matje voor wat kniepolstering. Zo is het voor mij een langere tijd vol te houden. Doordat de rugsteun gefixeerd aan mijn lichaam zit kan ik de borststeun gemakkelijk naar links, rechts, voor of achter verplaatsten. Je kunt de andere hand gebruiken om te steunen maar ik heb ook nog een hand vrij om onkruid mee te wieden. Dankzij de fixatie kun je ook gemakkelijk naar de GFT bak lopen om het afval in te deponeren.

Het is erg prettig om ook een andere houding aan te kunnen nemen. Zitten op de rugsteun of knielend zitten op de rugsteun zijn een welkome afwisseling.

Ook bij de hogere borders die ik heb is het een prettige steun. Hier ging ik altijd zitten op het muurtje maar moest deze handeling dan gedraaid uitvoeren. Gezien mijn verleden met rugklachten is dit draaien niet aan te bevelen.

STEP rugsteun handig in verschillende beroepen

Dakdekker

Ik kreeg steeds meer last van mijn rug bij het uitoefenen van mijn beroep als dakdekker. Met de STEP rugsteun kan ik laag bij de grond werkzaamheden weer goed uitoefenen.

 

STEP rugsteun bij dakdekker

 

STEP Rugsteun bij Montage

In de montage moet ik regelmatig langer op de knieën en laag bij de grond werken. Dat geeft me steeds meer rugproblemen. Met de STEP rugsteun kan ik mijn rug prima ontzien.

STEP rugsteun bij monteur

 

STEP Rugsteun bij elektromonteur

Als elektromonteur moet ik regelmatig in een geknielde houding met voorover gebogen rug werken. De laatste tijd bezorgde me dat steeds meer rugpijn, met de STEP rugsteun heb ik er geen enkele last van.

STEP Rugsteun bij montage

 

STEP Rugsteun bij staan en wandelen

Ook mensen met sta- en wandelproblemen kunnen profijt hebben van de STEP Rugsteun. Hij kan gemakkelijk met een schouderband worden meegenomen en bij opkomende rug- of claudicatioklachten gebruikt worden als zit/sta stoel. Ook het gebruik als wandelstok is goed mogelijk.

STEP Rugsteun bij wandelen

 

Geïnteresseerd in een cursus blessure BlessureBescherming,   een Rugschool cursus of cursus Podologie?     
Werkgevers, heeft u werknemers met rugklachten, knieklachten, vingerproblemen, voetklachten, polsklachten of blessures? Ga naar STEP Nederland

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

 

Jolita directeur Blessurewinkel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief