Op een les rugscholing

STEP schoolde de drukkers van Wegener nieuwsdruk.Na het eerste praktische oefenblok kwam een drukker bij de STEP docent met de vraag of wij ook de bouwvakkers van Thomasson Dura Hengelo (o) geschoold hadden. Het antwoord van de docent was positief. Vanwaar deze vraag vroeg de docent aan de cursist.

Ongewoon opvallend ruggebruik in de tuin

De cursist had een buurman die werkzaam was bij Thomasson Dura. Terwijl deze bouwvakker in zijn tuin actief was gebruikte hij zijn rug op een “aparte manier”, anders dan de meeste mensen dit doen: dom met de rug zo krom als een hoepel, hield hij zijn rug mooi recht.
De drukker vroeg aan de buurman waarom die zo in de tuin werkte. Hij antwoordde dat ie via het bedrijf een cursus van STEP had gehad en dat hij zo beter, veiliger in de tuin kon werken.

Dankzij de STEP technieken had hij veel minder rugpijn dan toen hij hetzelfde tuinwerk deed met foutief bol ruggebruik. Ook in zijn werk paste hij de nieuwe STEP technieken toe en voelde hij zijn rug steeds minder.

Alleen behandelen zonder het realiseren en aanleren van veilig ruggebruik vaak geen succes

Wat de reguliere geneeswijze niet gelukt was, het verminderen van zijn rugpijn, was de STEP cursus wel gelukt. STEP had hem geleerd hoe hij zelf zijn rugklachten kon oplossen.
En dat verhaal en die buk- en tiltechnieken klopten, hij kreeg zelf zijn rugklacht onder controle. Hij had echt gemerkt dat hij zelf verantwoordelijk was voor zijn rugklacht en voor het verminderen van zijn rugpijn.

Op een les rugscholing

De drukker van Wegener kwam aan het eind van het eerste cursusblok terug bij de STEP docent. De buurman is niet gek, logisch dat het beter met zijn rug gaat, ik merk het zelf ook,
bij mijn eigen rugklachten. Met het toepassen van de STEP technieken merk ik direct dat ik veel meer kan zonder mijn rug te overbelasten. Bedankt, ik dacht eerst nog wel, dat zal wel weer zo’n cursus van diep door de knieën zijn, dat hebben ze me wel vaker gezegd, dat werkt echter van geen kanten, je komt niet weer overeind en de rug vindt het ook niet lekker, maar deze GewichtHeffersTechnieken van jullie zijn praktisch en je bent er ook nog sterker mee, goede kans dat je mij en mijn buurman niet weer ziet met rugklachten, wij redden ons wel.

STEP Poster GHT werk

Motto

Help in de tuin je rug niet aan puin