Vergoeding braces en bandages

Braces en bandages worden door zorgverzekeraars steeds meer vergoed.

Op dit moment geven Menzis (softbraces vanaf extra verzorgd twee) en Zilverenkruis Achmea (sportbraces bij alle plus pakketten) het juiste voorbeeld. Zij vergoeden €50,00 euro per kalenderjaar, zonder verwijzing van een arts of fysiotherapeut en met behoud van het eigen risico.  Ze spelen hiermee in op het feit dat goede bescherming bij een blessure bijdraagt aan een sneller herstel en daardoor snellere hervatting van werk en of sport.

CZ maakt het onnodig duur, zij vergoeden alleen op verwijzing van een medisch specialist. Echter is dat ons inziens een stap te laat. Een blessure vroeg beschermen of voorkomen met een juiste brace, voorkomt in veel gevallen een bezoekje aan een medisch specialist.

Een juiste brace vinden voor je blessure is niet gemakkelijk, dat weten wij bij de Blessurewinkel  maar al te goed. Er zijn veel soorten en maten op de markt. Wij adviseren daarom altijd contact met ons op te nemen  of naar de Blessurewinkel te komen.

Voordeel van de Blessurewinkel is dat u naast een deskundig advies ook de braces kunt passen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Persoonlijk advies

Wilt u een persoonlijk advies over het gebruik van dit artikel of wilt u deze uitproberen? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jolita directeur Blessurewinkel

MAIL
WHATSAPP
BEL