Voetklachten, hielspoor

voetklachten en hielspoor

Voetklachten en hielspoor

Bij voetklachten en een hielspoor wordt de bindweefselplaat (fascie) onder de voet bij elke pas of sprong zeer sterk op spanning gezet. Dit kan op termijn aanleiding geven tot een hielspoor. De trek is aan het hielbeen dan zo groot dat het bot als het ware uitgetrokken wordt tot een zogenaamde hielspoor.

Symptomen hielspoor

  • Ochtendstijfheid
  • Pijn

Deze klachten kunnen zich meer of minder lang in de dag kan voortzetten. Deze klachten komen door het feit dat de nachtrust er voor zorgt dat de overbelastte en ontstoken fascie inkort en stijver wordt. Wanner dan ’s ochtends het lichaamsgewicht er op komt, moet de verkorte fascie weer verlengen en dit zorgt voor problemen.

Rafys Fasciebrace

Met de Rafys Fasciebrace van de Blessurewinkel zorgt men ervoor de de bindweefselplaat niet kan inkorten gedurende de nacht en het opstaan weer een fluitje van een cent wordt. De Rafys Fasciebrace kan ook gedragen worden als men lange tijd moet zitten, bijvoorbeeld bij kantoorwerkzaamheden of tv kijken.

rafys plantaire fasciebrace

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over over rechthouder, braces of andere hulpmiddelen of wilt u iets op maat laten maken en wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent? Dat kan!  Vul het contact formulier in en ik neem gratis en vrijblijvend contact met u op. U kunt ook onze BlessureWinkel binnen lopen voor advies en om artikelen te passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat. Adres: Brugstraat 16 te Hengelo

 

Jolita directeur Blessurewinkel
Jolita – Directeur