Voetklachten, Metatarsalgie en Mortonse neuralgie

voetklachten

Voetklachten, waar zit de pijn?

De drukpijn bij voetklachten door de Mortonse neuralgie zit meer voor en tussen metatarsalia en bij voetklachten door metatarsalgie meer onder de metatarsalia.

Compressie testen van de metatarsalia zijn bij de Mortonse neuralgie positief en bij metatarsalgie negatief.

Morton wordt meestal meer geprovoceerd door de afwikkelbeweging, metatarsalgie meer door de staande houding.

 

voetklachten, testen bij Mortonse neuralgie

Klitband Orthosole bij voetklachten

Bij beide voetklachten kan een Orthosole met een dwarsgewelf supplement de druk verminderen zowel onder de metatarsalia als wat meer vóór de metatarsalia.

Voordeel van de klitband Orthosole is dat de plaats en de dikte van het dwarsgewelf supplement gemakkelijk aangepast kunnen worden.

Een ander voordeel van het werken met Orthosole is dat er geen bijzondere podologische of podotherapeutische kennis voor nodig is, elke (para)medicus kan hiermee werken.

 

voetklachten, OrthoSole

 

Casuïstiek met de Klitband OrthoSole

De voetklachten waren schietende pijnen onder de voet richting 3e en 4e teen links en dat sinds 2 maanden.

Oorzaak van de voetklachten
Ik was op een receptie  waar ik langdurig moest staan. De vloer was hard en koud en mijn zolen dun zonder enige schokdemping. De schoenen waren daarbij ook smal.

Toen ik na afloop naar mijn auto wilde lopen kon ik niet meer normaal afwikkelen met links omdat er anders een enorme pijnscheut ontstond. Door op de buitenkant van mijn voet te blijven lopen kon ik voorkomen dat de pijnscheut ontstond.

De volgende 2 maanden verminderde de pijn geleidelijk, vooral door te lopen op schoenen met goede schokdemping, alléén met voetballen bleef ik last houden.

Oplossing met OrthoSole

Met het OrthoSole voetbed kon ik  mijn linkervoet bij het voetballen normaal afwikkelen en kon ik rennen met minimale pijn. Ik heb het dwarsgewelf toen nog 2 mm naar voren geplaatst waardoor het probleem bij voetbal helemaal is opgelost.

 

BlessureWinkel Klitband Podozool

Ook een klitband podozool is goed te gebruiken bij Morton en bij metatarsalgie. Op een klitband podozool kan men ook eenvoudig een dwarsgewelfsupplement plaatsen en de plaatsing aanpassen.

Een klitband podozool op PPT (schokaborberend) materiaal heeft nog een extra voordeel dat men zonodig een gat kan slaan vóór het dwarsgewelfsupplement om zo extra drukontlasting te bewerkstelligen.

Een tweede voordeel is dat het dwarsgewelfsupplement boven- en onderop de klitband podozool kan worden geplaatst.

Ook hiervoor is geen bijzondere podologische of podotherapeutische kennis nodig, elke (para)medicus kan hiermee werken.

De plaatsing van het dwarsgewelfsupplement is eenvoudig, je meet de lengte van een passende klitbandzool.

Op ±62% van de lengte, gemeten vanaf de achterkant van de passende klitbandzool, plaats je dan de voorkant van het dwarsgewelfsupplement.

Als er geen goed passende inlegzool is dan plaats je de voorkant van het supplement op ±65% van de voetlengte in cm, weer gemeten vanaf de achterkant van de inlegzool,

Afhankelijk van de reactie op deze plaatsing kan men het supplement meer naar voren of naar achteren verplaatsen.

 

voetklachten Klitband zooldiv

 

Voetklachten, geïnteresseerd in een Podologie cursus?
Werkgevers, heeft u werknemers met voetklachten? Ga naar STEP Nederland

 

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief