Zwangerschap, menstruatie en hormonale SI-klachten

si brace

 

1. De SI Brace Standaard stabiliseert het bekken.

Bij zwangerschap bieden SI banden vaak uitkomst, echter ook bij menstruatie en overgangsklachten kunnen ze uitkomst bieden.

In de BlessureWinkel kwam een jongedame van 42 jaar met vervroegde overgangsklachten en onregelmatige menstruatie.

De hormonale SI klachten traden steeds een week voor de menstruatie op en ze had dan iedere keer pijnklachten ter hoogte van de SI gewrichten, vooral met lopen, staan, langdurig zitten en tijdens traplopen met een trede overslaan.

Ze paste verschillende SI/SDA  braces maar had alléén een directe verdwijning van klachten met de SI brace die op de foto hierboven staat afgebeeld.

Deze SI Brace Standaard heeft een voorsluiting met 1 ring en is aan de voorzijde 5 cm breed en gaat naar achteren over naar 7,5 cm. De SI brace heeft een elastisch tussenstuk om zich zo goed aan te kunnen passen aan een het betreffende bekken.

 

zwangerschap en SI brace

2. SI Brace Sport met speciale voorsluiting

De speciale goed gepolsterde voorsluiting met 2 ringen, zie afbeelding hieronder, maakt het mogelijk dat de SI brace goed aangetrokken kan worden om zo de compressie op de SI gewrichten goed te kunnen instellen.

Sport betekent hier niet dat de SI brace sport vooral geschikt is bij sportieve activiteiten maar dat de binnenkant plaatselijk een rubberen bekleding heeft. Deze rubberen bekleding maakt de SI brace sport stroever en voorkomt verschuiven nog beter bij allerhande dagelijkse activiteiten.

3. Zwangerschap en SI braces

In het begin van de zwangerschap kunnen ook bovengenoemde SI braces goed worden gebruikt. Later in de zwangerschap als de buik begint te groeien wordt de SI/SDA brace zwangerschap gebruikt. Deze is elastisch, heeft extra verstelbare mogelijkheden en kan gedurende de hele zwangerschap worden gedragen.

 

zwangerschap en SI brace

 

SI klachten, rugklachten, geïnteresseerd in een cursus BlessureBescherming?

Werkgevers, heeft u werknemers met SI Klachten of rugklachten? Ga naar STEP Nederland

 

 

Reageren of persoonlijk advies

Wilt u reageren op de nieuws brief of heeft u vragen over over onze producten of wilt u graag een persoonlijk advies van onze blessureconsulent, of wilt u meer info over de literatuur waarnaar verwezen wordt? Dat kan!

Vul daarvoor het contact formulier in.

Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze BlessureWinkel. U kunt al onze artikelen bekijken en passen, zo nodig maken wij de hulpmiddelen op uw persoonlijke maat.

Jolita, directeur BlessureWinkel

Jolita directeur Blessurewinkel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief